PREMIERUL, GUVERNUL SI........ARMATA



Premierul Emil Boc vrea avioane care să treacă fără probleme prin norul de cenuşă vulcanică aşa cum tancurile româneşti trec fără probleme prin nisipul din Irak sau Afganistan. Primul ministru a avut nelămuriri pe această temă în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului, el cerând explicaţii în domeniu din partea ministrului ministrul Apărării, Gabriel Oprea, dar şi soluţii din partea industriei aeronautice pentru evitarea unor astfel de probleme pe viitor.
"Domnule ministru Oprea, tancurile cum se descurcă în Afganistan şi... nu în Afganistan, în Irak, când era nisipul şi nu se opreau motoarele, la avioane de ce li se opresc motoarele?", a întrebat Boc.
Ministrul a precizat că şi tancurile au mai avut probleme din cauza nisipiului fierbinte, dar că de regulă au funcţionat.
"În primul rând că în Irak se mai şi opreau, domnule prim-ministru, ca să ştiţi, pe nisipul fierbinte. Dar de regulă au funcţionat. Am întrebat şi eu, am crezut că este vorba de plafon, dar specialiştii mi-au spus că nu, datorită lipsei de oxigen, de aceea intervine şi se opresc motoarele la avioane, de aceea este pericol de prăbuşire a avioanelor. Şi eu am crezut că este vorba doar de vizibilitate, dar nu, de fapt lipsa de oxigen", a spus Oprea.
Premierul l-a ascultat atent, a cugetat adânc, după care a apreciat că şi în industria aeronautică trebuie găsite soluţii pentru evitarea unor astfel de probleme.
"Sunt convins că vor găsi soluţii, cum au găsit în armată să meargă tancurile prin nisip şi avioanele vor găsi soluţii să nu mai aibă probleme cu particulele de nor vulcanic", a conchis Boc.
                                                              ---------------                                                                        
Precizarile lui MOS TEACA: armata romana nu a avut,nu are si probabil nu va avea tancuri in teatrele de operatiuni din Afganistan sau Irak. Cei doi,care poarta o asemenea discutie, sunt intr-o grava eroare de cunoastere a institutiei pe care o coordoneaza sau o conduc. Raspunsul celui care conduce ministerul ce are in dotare avioane si tancuri a dat, a cata oara, o explicatie demna de un copil de gradinita.
MOS TEACA se intreaba si va intreaba: acesti oameni conduc ARMATA ROMANA si ROMANIA ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu