ARMATA SUA SI OBEZITATEA

Americanii sunt prea grasi pentru a merge la razboi!
Cresterea alarmanta a ratei obezitatii in randul noilor generatii de americani ar putea duce la un dezastru incalculabil pentru viitorul U.S. Army, avertizeaza doi importanti generali.
John Shalikashvili si Hugh Shelton, amandoi fosti comandanti in forul superior al US Joint Chief of Staff, sunt de parere ca obezitatea a ajuns cel mai grav factor care impiedica recrutarea unor tineri sanatosi si apti din punct de vedere fizic, din toata istoria armatei americane.
Intr-un articol publicat in Washington Post, cei doi strategi militari afirma ca mai mult de in sfert dintre tinerii recruiti amricani sunt atat de grasi incat nici macar nu mai pot trage cu armele din pozitie regulamentara.
In continuare, generalii vor sa ceara Congresului American adoptarea de urgenta a unei legislatii severe pe baza careia copii americani sa primeasca in scoli o hrana de calitate, fara conservanti chimici, sare, zahar si grasimi in exces.
"Credem ca problema este intr-atat de serioasa, incat insasi siguranta nationala este in pericol. In acest sens, ne vom reuni eforturile alaturi de peste 130 de generali, amirali si mari comandanti militari in retragere, pentru a cere Congresului o legislatie care sa duca la cresterea calitatii hranei copiilor. Obezitatea infantila a ajuns la stadiul de epidemie in tara noastra. Trebuie sa revenim la legislatia din anul 1946, care admitea ca o nutritie proasta si deficitara duce in mod sigur la scaderea capacitatii de lupta a recrutilor. Trebuie sa revenim la mentalitatea de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, pentru a ne asigura ca tinerii nostri vor fi capabili sa isi apere tara in caz de necesitate", afirma cei doi generali.
Sursa text: BBCNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu