COMPLOTUL STEVIEI

Caragiale s-ar rusina de toti politicienii vremurilor sale daca ar trai o zi macar in timpurile noastre tulburi. Si cel mai magistral tablou al societatii actuale ni l-a facut aici doamna Lelia Munteanu. Preiau si eu si… chapeau, madame!
Nu pot să cred că premierul adjunct Boc, constituţionalist de formaţie, umblă cu fofârlica. Chiar dacă a făcut Dreptul la seral - cât de întuneric să fi fost? Nu cred că le aplică pensionarilor şi bugetarilor art. 53, doar ca să tragă pe sfoară Curtea Europeană a Drepturilor Omului: dacă pensionarii şi bugetarii dau România în judecată, îi plăteşte statul cât nu fac. Şi-atunci e mai bine să explici organismelor internaţionale că te lupţi cu duşmanii poporului, care atentează la siguranţa naţională. La ordinea publică. Chiar şi la moralitate - de ce nu?
De azi-noapte citesc Constituţia. E un bestseller. N-o poţi lăsa din mână. Acum am înţeles că Boc gândeşte just.
Aţi privit vreodată cu atenţie un bandit de pensionar? I-aţi văzut lucirea aia din ochi? Nu vă lăsaţi păcăliţi, nu era o lacrimă. Era o sticlire parşivă: un Vasile ben Ladescu d-ăsta e în stare să se detoneze cu butelia. Ştiţi voi ce cloceşte el? Guvernanţii ştiu. Cu faţa aia scârbită, de zici că şi-a luat medicamentele pe stomacul gol, pensionarul e un pericol potenţial. Chiar faptul că se încăpăţânează să trăiască mi se pare suspect. Nu se lasă convins să iasă din plată -(ce metaforă shakespeariană pentru moarte a găsit ministrul Protecţiei Sociale!) - el vrea mai întâi să golească vistieria, să sece economia. Uite-l cum stă atârnat de buget, ca bunica lu' Bulă!
E clar că pensionarii, în cârdăşie cu bugetarii, în complicitate cu lehuzele, de conivenţă cu şomerii, ne-au adus la dezastru. Un bătrânel de-ăsta periculos înhaţă pensia şi-o ţine la saltea. Ce face un bugetar cu mentalitatea lui de îmbuibat? Investeşte în ştevie şi urzicuţă, consumă ca la balamuc mai mult decât produce. O lehuză, care are pretenţia să primească 85 la sută din salariu, alimentează economia gri (ca să nu zic mai mult): bagă banii în pamperşi. Mai e nevoie să explic cum înţelege să-şi folosească indemnizaţia de şomaj un disponibilizat? Azi o ia, mâine o toacă. Dacă însă un demnitar, un client politic se îndestulează ("fură" e un termen neştiinţific), el împarte cu alţii ("le dă dreptul" e o sintagmă care nu se poate traduce), economiseşte inteligent, iese iar la produs, face pibul să latre.
Pensionari, bugetari, lehuze, şomeri uneltesc de multă vreme împotriva statului. De-acum - când complotul lor a fost dat în fapt - nu mai e mult până patria scapă de ei. Nu, nu vă gândiţi prea departe: să-i extrădezi nu se poate, fiindcă-s aici pe inventar; să-i exporţi - nu-i ia nimeni. Dar, dacă Executivul îşi ascute bine coasa, problema e ca şi rezolvată: o să rămână guvernanţii singuri, ca să poată lucra în linişte pentru binele naţiei.

Un comentariu:

  1. De aici a citat aseara Badea sau insasi textul asta e un citat mai mare preluat din presa ?

    RăspundețiȘtergere