joi, 28 octombrie 2010

ROMANIA PRESEDINTELUI sau PRESEDINTELE ROMANIEI ?

                                 
Cum de a reuşit Traian Băsescu să facă tot ce are chef în această ţară şi cu această ţară? E năucitor. Mă uit la personajul ăsta cu chelie, oblic şi asimetric în făptură şi faptă, şi nu reuşesc să-mi explic cum de a reuşit să bulverseze viaţa normală a unei ţări, s-o ducă în graniţa anarhiei, s-o vândă şi s-o amaneteze ca pe o boarfă. Ce se petrece cu noi, cum de îndurăm să fim umiliţi şi călăriţi după ce, în aplauzele unei lumi întregi, îl dărâmasem pe Ceauşescu? Mor din nou oameni de frig în case. Avem deja o contabilitate a morţilor dintr-o neîncepută iarnă. Mor de frig şi, incredibil, mor din nou de frică. Frica de delaţiune, frica paralizantă de a nu spune o vorbă la telefon sau în dormitor cu nevasta că eşti în permanenţă supravegheat şi ascultat.
Preşedintele însuşi cultivă ciuperca acestei maladii ucigaşe. Ştiu eu ce ştiu despre tine, nu mă obliga să spun cum a murit nevastă-ta, ştiu că ai râgâit la micul dejun şi ştiu cu cine te-ai văzut la miezul nopţii. Ştiu că ai cancer aşa că nu te mai da, prin scrisul tău, la mine că oricum o mierleşti. Care şef de stat, simbol de verticalitate şi demnitate al unei naţii, coboară discursul - fără să fie sancţionat de cineva - la nivelul unei ţaţe gâlcevoase de cartier? Să se teamă Traian Băsescu de cineva? - se amuza public Elena Udrea. Nu-l cunoaşteţi. Traian Băsescu nu se teme de nimeni şi de nimic. E prima oară când îi dau dreptate vecinei mele blonde de peste deal. De opoziţie nici că-i pasă, a jucat-o pe degete în toţi aceşti ani, iar de popor nici atât. Funcţionarul de la Anvers ne crede năvlegi, creduli, uşor de dus cu zăhărelul şi teamă mi-e că nu se înşală.
Suntem deja o ţară în graniţa falimentului. Nu s-au tăiat cu 15 la sută pensiile, dar au scăzut drastic prin scumpirea medicamentelor, a încălzirii odăilor, prin creşterea preţurilor la alimente. Îmi făceam plinul cu benzină al rezervorului cu un milion şi jumătate de lei acum vreo doi ani. Azi plătesc dublu. Diplomaţia românească, celebră prin personalităţi de anvergură mondială ca Titulescu, a dispărut cu totul. Relaţiile cu lumea sunt moarte. Cu Rusia, unde importante ţări occidentale fac afaceri profitabile, au îngheţat cu totul. China, care intenţiona să-şi facă un cap de pod spre Europa prin România, ţară de care o legau vechi prietenii, şi-a mutat capul de pod la vecini, în Bulgaria, unde construieşte gratis autostrăzi şi terminale la Marea Neagră. Ungaria varsă peste noi deşeuri şi nici o vorbuliţă nu se suflă la Bucureşti pentru că Băsescu are de înapoiat mari servicii electorale fratelui Orban. Ne-a rămas, foarte bine, America, paradisul marelui licurici. Dar care-i preţul împrumutului, să zicem, la FMI? Banii cică se duc îndărăt rapid. Nu apucă bine să atingă vistieria naţională că fug iute peste Ocean. Aici rămân doar facturile scadente. Cineva, pentru a-şi menţine supremaţia şi a-şi dezvolta, cum are chef, dezmăţul ne-a vândut şi ne vinde fără ca oile din turmă să emită un behăit de spaimă sau revoltă.
              Articol primit pe mail - autor anonim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu