LEGEA EDUCATIEI - NECONSTITUTIONALA


Judecatorii de la Curtea Constiutionala au decis, cu majoritate de voturi, ca Legea educatiei este neconstitutionala constatand ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern deoarece si-a asumat raspunderea pe o lege care era deja in dezbatere parlamentara.

Cel care a facut sesizarea la Curtea Constitutionala a fost presedintele Senatului, Mircea Geoana.
Opozitia a comentat decizia ca fiind o palma data in primul rand ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.
Vicepresedintele Comisiei senatoriale pentru invatamant Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, a spus ca CCR a dovedit consecventa fata de deciziile anterioare, motiv pentru care este demna "de tot respectul". Ecaterina Andronescu s-a declarat bucuroasa ca legea s-a intors in Senat si a precizat ca membrii comisiei vor lucra "cu aceeasi seriozitate, aplecare'' si folosind ''toata expertiza'' pe care o au sa poata da sistemului de invatamant ''o lege aprobata prin consens".
Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a spus ca decizia CCR este "o palma pe obrazul guvernului care dovedeste incapacitatea, incompetenta actualilor guvernanti".
Potrivit liberalului este de salutat faptul ca, in acest moment, proiectul de lege care este in dezbatere in Parlament si a carei dezbatere ar fi fost curmata prin asumare va continua. El este de parere ca proiectul de lege a educatiei nationale va trebui imbunatatit in Parlament si va trebui sa aduca cele mai bune solutii pentru reforma educatiei.
In opinia sa "drumul" asumarii guvernului pe proiecte de lege este "unul gresit" mai ales ca Romania trece printr-o perioada de framantari politice si sociale in care sustinerea guvernului din partea populatie este mica. Potrivit liderului deputatilor liberali, pasul urmator pentru legea educatiei nationale ar fi continuarea dezbaterii in Senat si apoi aprobarea legii de catre Parlament.
Sursa:PRESAONLAIN.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu