O TARA DE HOTI SAU CONDUSA DE HOTI ?

Ma uit la televizor, rasfoiesc ziare si pagini pe Google, incerc sa compar perioade din istoria noastra.........Greu de inteles de ce am ajuns in situatia sa luam de la gura "bebelusilor", de la "mamici", de la pensionari("simtiti" si "nesimtiti"), de la bugetari.........de la romani in general(mai putin cei care ne conduc) pentru ca acest stat sa nu intre in faliment sau incapacitate de plata. Eram pe punctul de a abandona acest demers, sa ma dau batut, sa raman nelamurit, sa pun totul pe seama hazardului, a sortii......Salvarea a venit de la (sau de pe) Google unde cineva a postat o sinteza a furtului la romani.
                                     CAND SE FURA, CUM SE FURA !
- inainte de ‘89 toti romanii furau echitabil unii de la altii. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul.
- 1990-1996 se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri.
- 1996-2000 se fura din privatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vandute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu.
- 2000-2004 se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai tarziu moguli.
- 2004-2008 se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit in buzunarele smecherilor. Cei care au furat azi le spunem “baieti destepti”.
-2008-2010 privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului.
-2010 – prezent bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul romanilor, salarii, pensii…
                                                 * * *
 Este, dupa umila mea parere, un punct de plecare in analiza fenomenului furtului (hotiei,coruptiei)  la romani si consecintelor acestuia asupra starii natiunii.
 PS: Coruptia =hotie ? A corupe = a fura ?.......................
 PPS:? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu