UNGURII LA CONDUCEREA EUROPEI

                                    Ungurilor, Transilvania nu e a voastra !
                                                           Cand o sa intelegeti asta ?
                                                                                          Autor:  Radu Nistor
Ungaria a preluat, incepand cu 1 ianuarie, pentru şase luni, preşedinţia Uniunii Europene, prilej foarte bun pentru guvernanţii de la Budapesta de a face reclamă ţării lor, prezentand- o ca pe urmaşa Imperiului Habsburgic.

Harta (medalion) de pe carpeta pusă de unguri la Consiliul Europei este asemănătoare cu cea din stânga. Prin expunerea ei, Ungaria se consideră urmaşa Imperiului Habsburgic, care includea în graniţele lui şi Transilvania
În holul clădirii care găzduieşte Consiliul Europei, oficialii Ungariei au expus o carpetă de 202 mp, în care sunt imprimate personalităţi, însemne naţionale sau hărţi care reprezintă imaginea acestei ţări

Maghiarii au expus la Consiliul Europei, de la Bruxelles, un covor- carpetă de 202 metri pătraţi, în care Ungaria se revendică a fi urmaşa vechiului Imperiu Habsburgic, care avea în componenţă teritorii din România, Slovacia, Serbia şi Cehia.

Lucrarea e doar «o operă de artă»
Carpeta ilustrează diverse aspecte ale istoriei Ungariei şi o parte din personalităţile care s-au născut sau au trăit în această ţară, cum ar fi Sfântul Ştefan, compozitorul Franz Liszt sau regina Elisabeta a Ungariei, împărăteasa Austriei. “Opera de artă” redă şi două hărţi - una mică, reprezentând Ungaria şi vecinii acesteia în Evul Mediu, şi alta mai mare, cu Imperiul Habsburgic, imprimată cu data “1848”. În faţa acuzaţiilor de şovinism aduse de reprezentanţii mai multor state UE, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ungare a UE a respins orice aluzie la Ungaria Mare. “Este doar harta Imperiului Habsburgic, adică a Europei Centrale şi de Est, inclusă într-o realizare artistică”, a precizat el sec.

Un comentariu:

  1. Din varii motive, ungurii afiseaza aceeasi harta in foarte multe locuri la ei in tara. Or vrea sa recupereze ce-au pierdut dupa Primul Razboi Mondial, n-or vrea, asta nu stiu. Indiferent de situatie, din fericire pentru noi, nu au cu ce. Armata lor e de tot rasul si nici economia lor nu e prea teapana.

    RăspundețiȘtergere