ALARMA DE GRADUL ZERO: SFARTECAREA ARDEALULUI !


Răspopitul László Tökés s-a întîlnit, în secret, cu vicepremierul Ungariei pentru a stabili un plan concret de impunere a autonomiei maghiare în Transilvania Sîmbătă, László Tökés a avut, la Budapesta, o întîlnire secretă cu vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt. Cei doi au discutat despre sprijinul pe care Ungaria îl poate oferi, discret, unui plan de impunere a legilor autonomiei comunităţii maghiare în Parlamentul de la Bucureşti. Conform surselor noastre, pe fondul degringoladei din România, creată de criza economică şi politică majoră, UDMR intenţionează să condiţioneze în toamnă rămînerea la guvernare de adoptarea unui pachet de legi privind autonomia regiunilor în care populaţia de etnie maghiară a devenit majoritară.
Sursele noastre spun că Planul, ţinut deocamdată secret, urmează a fi pus în practică etapizat şi are ca scop final dobîndirea autonomiei teritoriale pentru judeţele Harghita şi Covasna, autonomie care ar trebui stipulată expres în noua lege de organizare administrativă a României.
Primul pas, în realizarea acestui plan, este programat pentru luna septembrie, cînd Dictachiorul Traian Băsescu va fi şantajat cu plecarea de la guvernare, dacă Parlamentul României nu va repune în discuţie şi spre adoptare legile cerute de UDMR.
Se doreşte ca ele să fie promulgate cu voturile actualei majorităţi, pînă la vacanţa de iarnă a forului legislativ. UDMR îl va şantaja pe Chiriaşul de la Cotroceni cu ieşirea de la guvernare şi cu ameninţarea că se va alătura unui proiect de suspendare a lui. Conform surselor noastre, în raportul dat duminică de popa Tökés liderilor UDMR, convocaţi pe şest la sediul din Bucureşti, acesta a spus că, în discuţia purtată la Budapesta, vicepremierul ungar Semjén Zsolt l-a asigurat că, atît neoficial, cît şi oficial, Ungaria "va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-i sprijini pe fraţii din Ardeal". Sursele noastre spun că discuţiile pe această temă au demarat cu prilejul vizitei, de luna trecută, pe care Semjén Zsolt a efectuat-o în România, la invitaţia lui Marko Bela. Atunci, oficialul ungur ar fi promis, personal, că va susţine planul udemeriştilor, dar are nevoie de un răgaz pentru a se consulta cu politicienii de la Budapesta. Conform aceloraşi surse, oficialul ungur apreciază că momentul este bine ales. Acesta consideră că dacă legile autonomiei vor fi adoptate la Bucureşti pînă la sfîrşitul anului - în 2011, după acordarea cetăţeniei maghiare tuturor celor care ştiu "limba cailor" şi au ascendenţi în Ungaria, indiferent de domiciliu, Budapesta va putea să ceară, în forurile europene, un statut special pentru viitoarea regiune autonomă, cu atît mai mult cu cît aceasta va fi impusă în noua lege de organizare administrativă a României, ce urmează a intra în Parlament la începutul viitoarei sesiuni.
Mai mult, conform lui Tökés, oficialii Ungariei consideră România o ţară izolată în cadrul Uniunii Europene, izolarea datorîndu-se preşedintelui Traian Băsescu, "un alcoolic notoriu", incapabil să facă o politică coerentă, ceea ce va uşura sarcina politicienilor şi diplomaţilor maghiari.
Vicepremierul Ungariei i-a promis lui László Tökés că, încă din această vară, mai mulţi politicieni maghiari şi diplomaţi special aleşi vor începe un lobby asiduu, atît pe lîngă forurile şi organismele europene, cît şi în cadrul PPE (Partidul Popular European), pentru a pregăti impunerea statutului privilegiat, în cadrul Uniunii Europene, al viitoarei provincii autonome.

Copyright Tricolorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu